Deskundige, creatieve regisseur voor bijzondere projecten.

Positieve impact over de volle breedte

Met Studio Bess wil ik bijdragen aan onze wereld voor toekomstige generaties. Dat is breed: van het maken van perfect passende en inspirerende projecten tot duurzaamheid in technische zin. Ik vind het van belang om anderen daarin ook te prikkelen en zet mij daarom breder in voor ons vakgebied: sinds 2021 zit ik in de jury voor de Gulden Feniks – een jaarlijkse prijs die herontwikkelings- en renovatieprojecten stimuleert- en in 2022 werd ik gevraagd voor de functie als hoofddocent bij de Neprom (Leergang Projectontwikkeling).

Plezier in schoonheid

Ik ben opgeleid als architect en heb meer dan twintig jaar ervaring in vastgoedontwikkeling: van conceptontwikkelaar bij TCN Property Projects tot projectontwikkelaar bij MAB Development en projectdirecteur bij Lingotto. Als teamspeler neem ik een leidende rol bij de aansturing van (creatieve) ontwikkelingsprocessen en het begeleiden van teams. Ik ben een ‘regisseur’ met een scherp oog voor detail en stop mijn energie het liefste in opvallende, prikkelende en mooie eindproducten, van ontwikkelingsvisie tot gebouw.

Aandacht voor oud en nieuw met liefde voor de stad

Ik woon in Amsterdam en ben geboren in New York, waar ik nog elk jaar kom. Niet voor niets: ik ben sinds mijn jeugd geboeid door steden. Ik koester een grote liefde voor plekken, gebouwen, de mensen die ze gebruiken en hun verhalen. Hoe je daar met nieuwe invullingen op aansluit is keer op keer een spannende puzzel. Of het nu gaat om nieuwbouw of een herontwikkeling, het maken van onze gebouwde wereld, waarin mensen dagelijks leven, is een eer en een verantwoordelijkheid waar ik nog lang aan bij wil dragen.

Bess Blomjous
Foto: Heleen Wenniger